Een autoverzekering die precies past bij je auto

Een autoverzekering die precies past bij je auto

Autoverzekering afsluiten: waar let je dan op?

Het is belangrijk om je te informeren over verschillende soorten autoverzekeringen. Dit kan een hoop achteraf gezeur schelen (omdat je de voorwaarden goed kent) of bijvoorbeeld geld besparen. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende aanbieders op dit type verzekering. Omdat er veel informatie op je afkomt wanneer je aan deze zoektocht begint, behandelen we in deze blog handvaten die je kunnen helpen in de keuze van een autoverzekering waar je tevreden over kunt zijn.

Soorten autoverzekeringen

In Nederland is het verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten wanneer je in het bezit bent van een auto. WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid en komt je dus van pas in situaties waar jij de veroorzaker bent van de schade wanneer je achter het stuur zit. Maar alleen met een WA verzekering bent je niet compleet. In veel gevallen zul je zelf ook schade rijden wanneer je dat bij een ander veroorzaakt hebt, dit wordt niet gedekt door een WA verzekering. Hiervoor gelden andere soorten dekkingen.

Volledig casco of beperkt casco

Met hoge kosten blijven zitten wanneer je eigen schade niet gedekt blijkt te zijn, dat wil je natuurlijk niet! Precies om die reden bestaan er twee typen verzekeringen: volledig casco en beperkt casco. Deze twee verzekeringen verschillen niet qua principe maar wel in mate van wat gedekt is en wat niet. Per aanbieder verschilt dit soms ook, kijk hier dan ook goed naar! In sommige gevallen van een casco verzekering, ben je ook verzekerd voor schade door brand, ruitschade of bijvoorbeeld diefstal.

Rekenen is ‘thekeyto succes’

Eigenlijk is de beste tip: doe moeite en neem de tijd om je opties te overwegen en te vergelijken. Het kan een hoop geld en gezeur achteraf schelen wanneer je goed weet wat jouw verzekering precies inhoudt. Het is begrijpelijk dat je niet direct zin hebt om je rekenmachine erbij te pakken en zelf berekeningen te maken. Gelukkig hoeft een autoverzekering berekenen niet meer lastig te zijn tegenwoordig. Veel aanbieders van autoverzekeringen hebben tegenwoordig speciale rekenmodules in het leven geroepen die jou helpen om er op een eenvoudige manier achter te komen hoeveel een verzekering je gaat kosten in jouw specifieke situatie.

Hopelijk ben je met deze tips een beetje wijzer waar je op kan letten wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter