soort rijbewijs er te halen is binnen Gouda

soort rijbewijs er te halen is binnen Gouda

Soorten rijbewijzen te halen in Gouda

Ik ben een studenten die woont in Gouda, dit artikel geld dan ook alleen voor Gouda. Nee grapje, dit artikel is in principe voor iedereen in Nederland. Ik ga u wat meer vertellen over welke soort rijbewijs er te halen is binnen Gouda, dus ook in Nederland. De informatie heb ik op basis van een rijschool in Gouda. Bij vragen, neem gerust contact op.

Soorten rijbewijzen

Om te beginnen ga ik u wat meer vertellen over:

Auto rijbewijs

Als u wilt rijden, moet u in bezit zijn van een rijbewijs B, of te wel een autorijbewijs. U kunt in bezit komen van dit bewijs als u een theorie examen heeft behaald en daarnaast een praktijk examen bij het CBR. Om toestemming te krijgen om deel te nemen moet u ingeschreven zijn bij een rijschool, en daar rijlessen volgen. In mijn geval moet ik rijlessen volgen in Gouda.

Scooter rijbewijs

Voor het rijden van een scooter heeft u een bewijs nodig. Net zoals bij een auto. Ook bij dit bewijs moet u een theorie- en praktijkexamen afleggen om het in ontvangst te mogen nemen. Als je gaat rijlessen, wat ook weer verplicht is om te doen, krijgt u over het algemeen van de rijschool de benodigdheden. Een helm en op het moment dat het nodig is ook de kleding. Het rijbewijs wat u ontvangt na het behalen ervan is het AM rijbewijs.

Motor rijbewijs

Er zijn drie verschillende soorten motor rijbewijzen te behalen. Rijbewijs A1, A2 of het gewone A rijbewijs. Deze drie categorieën zijn op basis van leeftijd, ervaring met motorrijden en hoe zwaar de motor is. Ook hiervoor moet er rijlessen gevolgd worden, in mijn geval motorrijles in Gouda en een theorie- + praktijkexamen. Ook hier wordt over het algemeen de verplichte rijkleding en attributen verzorgt door rijschool.

Rijbewijs voor aanhanger

Als u een rijbewijs voor aanhanger in Gouda moet u een BE of CE rijbewijs halen. Dit heeft te maken met een bepaald gewicht wat er dan teveel is. Als u wel onder de gewichtsgrens zit mag u wel met een B, auto, of C, vrachtwagen rijbewijs er mee rijden. Hier zult u rijlessen voor moeten volgen en een examen afleggen bij het CBR.

Vrachtwagen rijbewijs

Om met een vrachtwagen te mogen rijden, moet u in bezit zijn van een C rijbewijs. U zult bij het CBR een theorie- en praktijkexamen moeten afleggen. U kunt dit rijbewijs uitbreiden zodat u ook met zwaardere aanhanger mag rijden. Dit is voor bijvoorbeeld truckers essentieel.

Taxipas

Bij sommige rijscholen kunt u ook een taxipas halen. Dee pas geeft u recht om taxi te zijn. U zult een theorie- en praktijk examen moeten afleggen wilt u deze pas kunnen ontvangen. Er zijn twee verschillende passen. De beperkte pas en de volledige pas. Bij een beperkte pas kunt u alleen contractritten doen terwijl met een volledige pas mag u ook mensen rondrijden en die laten betalen in de auto.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter