Koerierdiensten

Koerierdiensten

Wat is een koerier?
Een koerier is iemand die in opdracht van de klant, goederen of diensten levert aan de klant. Deze is een vervoerder die na aanvraag op korte termijn allerhande zendingen vervoert. Dit is te vergelijken met personenvervoer door een taxibedrijf, maar dan voor goederen.

Voor de ene opdrachtgever is de snelheid belangrijk, terwijl de andere kiest voor een tijdige levering, of de persoonlijke service (van deur tot deur). Iedere klant heeft zijn eigen wensen, er zijn personen die wensen dat het dezelfde dag de levering wensen, anderen wensen dat ze op het exacte tijdstip geleverd worden, of er zijn personen die wensen dat hun pakket in hun handen wordt afgeleverd. Iedere klant heeft zijn wensen bij transport, en iedere klant kan beroep doen op een koerierdienst, waarbij hun wensen vervuld worden.

Voordat de postbode bestond, verzorgde de koerierdienst de bezorging van brieven en pakketten.

Soorten koerierdiensten
Expresse dienst
Een expresse dienst vervoert goederen die na de ophaling moeten opgeslagen worden in een magazijn. En nadien gesorteerd worden, om deze goederen naar de klant te brengen. Denk hierbij aan DHL, UPS, etc. Hierbij is de aflevertijd heel belangrijk

Pakketdienst
Een pakketdienst is te vergelijken met de expresse dienst, alleen gaat het bij pakketdienst qua hoeveelheid zendingen nu om grotere aantallen. Bij pakketdiensten is er een lagere prioriteit qua aflevertijden. Hierbij gaat het ook om minder kostbare goederen, waardoor de kostprijs lager ligt dan bij de expresse dienst. Denk hierbij aan PostNL, GLS, DPD, etc. in 99% van de gevallen komen deze tijdig op hun bestemming aan.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter