Hoe kun je een kenteken checken?

Hoe kun je een kenteken checken?

Je hebt vast weleens van een kentekencheck gehoord. Maar wat betekent een kentekencheck, en hoe voer je zoiets uit?

Tweedehands auto

Dankzij een kentekencheck kom je allerlei handige dingen te weten over een auto. Als je een tweedehands auto gaat kopen, dan is het handig om kenteken check van auto uit te voeren. Een tweedehands auto is namelijk al gebruikt, en er kan dus van alles aan mankeren, zonder dat jij dat weet. Een kentekencheck zorgt ervoor dat jij allerlei relevante informatie over de auto krijgt te zien, zodat je beter kunt bepalen of je de auto wilt kopen.

Sites

Om een kentekencheck uit te voeren hoef je alleen maar het kentekennummer van de auto te weten, verder niks. Als je het kentekennummer weet, kun je deze vervolgens online laten checken. Er zijn meerdere sites waar je een kentekencheck kan uitvoeren. Bij sommige sites moet je hiervoor betalen, bij andere sites is het juist gratis.

Relevante informatie

Als je een geschikte site hebt gevonden, hoef je alleen maar het kentekennummer in te voeren. Zodra je dit hebt gedaan, klik je op enter. Vervolgens krijg je allerlei informatie over de auto te zien. Bijvoorbeeld hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, en wat het bouwjaar is van de auto. Maar ook wat voor model de auto is. Daarnaast kun je zien wanneer de auto voor het laatst APK is gekeurd. Dit is altijd handig om te weten. Ook kun je zien of de auto is gestolen. Je wilt niet rondrijden in een gestolen auto.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter