Gegevens van een voertuig achterhalen

Gegevens van een voertuig achterhalen

Wil je graag meer weten over bepaalde (technische) gegevens van een voertuig? Vandaag de dag kun je eenvoudig een kentekencheck gebruiken die er voor zorgt dat je allerlei gegevens van een voertuig binnen een aantal handelingen kunt achterhalen. Dat kan bij Rdwovi. Alle gegevens van de voertuigen die in Nederland zijn geregistreerd worden door het RDW, Rijkdienst Wegverkeer, verzamelt en opgeslagen in een database. Door een eenvoudige kentekencheck te doen kun je achter allerlei gegevens komen. Overigens niet wie de eigenaar is van een voertuig, want dergelijke gegevens kunnen alleen door de politie of andere overheidsdiensten worden achterhaald, maar wel achter eenvoudig voertuiggegevens.

Over de kentekencheck

In ons land is het sinds enige tijd mogelijk om de kentekengegevens eenvoudig te achterhalen. Bij het RDW is dit sinds 2012 mogelijk. Het doen van zo’n kentekencheck wordt door veel mensen dagelijks gedaan. Niet onlogisch, want als je een voertuig koopt is het aan te raden om eerst diverse gegevens te controleren. Je kunt allerlei technische gegevens snel en eenvoudig achterhalen. Vaak zijn deze gegevens van doorslaggevend belang bij de aanschaf van een auto. Daarom raden we ook altijd aan om gebruik te maken van zo’n check, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Verrassingen waar je geenszins op zit te wachten en die veel geld kunnen kosten.

Hoe werk de kentekencheck?

Zoals aangegeven is het buitengewoon eenvoudig. Je voert de kenteken van het voertuig in en je ziet direct allerlei gegevens. Bij het RDW is het overigens alleen mogelijk om van Nederlandse voertuigen gegevens te achterhalen. Voor buitenlandse kentekens zul je elders moeten kijken.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter