Autosloperij Breda

Autosloperij Breda

Om velerlei redenen kan een auto naar een autosloperij afgevoerd moeten worden. Inwoners van Breda kunnen hun auto laten ophalen door Autosloperij Breda, dit is een RDW aangesloten sloperij die zorgt voor een vlotte en nette afhandeling van de verkoop van uw sloopauto.

Moet uw auto naar de sloop?

  • Hoe gaat zo’n autoverkoop in de praktijk?
  • En wanneer is uw auto echt toe aan de autosloop?
  • Lees mee….

Is mijn auto een sloopauto?

In principe is een auto een sloopauto als deze total loss is. Denken we aan total loss, dan lijkt dit altijd te gaan over auto’s die hevig beschadigd zijn door een auto ongeluk. In de praktijk echter houdt total loss in dat de herstel kosten hoger liggen dan de dagwaarde van de auto. Een auto met een dusdanig verroeste carrosserie dat deze niet meer door de APK keuring heen komt, kan dus total loss zijn als de dagwaarde lager ligt dan de herstelkosten. Hierdoor zijn oude auto’s al snel toe om afgedankt te worden aan de autosloperij.

Geld | Gratis ophaalservice Breda

Het spreekt voor zichzelf dat een heuse afgedankte auto niet veel geld meer zal opleveren. Het goede nieuws is dat praktisch iedere sloperij u toch nog geld uitbetaald voor uw auto. Het kan nooit de bedoeling zijn dat u bijbetaald om de auto te laten demonteren. Iedere autosloperij die bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) is aangesloten zal u geld uitbetalen. En daarbij komt ook nog eens dat de meeste autosloperijen een (gratis) ophaalservice bieden (want niet iedere sloopauto is nog capabel om de weg op te kunnen)

Sloopauto in Breda laten ophalen: Ook hiervoor bezoekt u de website van Autosloperij Breda.

Afgedankt? Hergebruik!

Sommige mensen vinden het maar een naar idee dat hun vertrouwde auto nu op “de sloop” uit elkaar gehaald wordt en aan diggelen geperst wordt. De praktijk ligt iets genuanceerder: autosloperijen moeten tot een minimale waarde van 95% auto onderdelen hergebruiken. Dit betekent dat iedere auto een “tweede leven” krijgt. Het ijzer wordt via shreddertechnieken tot vuistdikke brokken vermalen, autobanden worden gebruikt als grondstof voor rubbertegels, en chemische vloeistoffen worden milieuvriendelijk verwijderd. De autosloperij levert dus een transformatie van onderdelen op, wat eigenlijk wel tot gepaste trots mag horen. Ook uw auto zal op een andere wijze weer bijdrage leveren aan de maatschappij.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter