TomTom Speed Camera App

TomTom Speed Camera App

TomTom Speed Camera App

Elke weggebruiker heeft al genoeg aan zijn hoofd wanneer hij zich op de openbare weg begeeft. We moeten ons houden aan allerlei regels die we liever niet overtreden. Het goed in het oog houden van de snelheidsbeperking is de meest stressvolle gebeurtenis op de weg. Wie heeft er al niet het gevoel gehad dat hij een verkeersbord niet gezien heeft of wanneer je een flitspaal zit staan je onzeker wordt over de maximale toegelaten snelheid? Kinderen in de auto, luide muziek, babbelen, … Dit zijn allemaal zaken die je snel kunnen afleiden.

Daarom heeft TOMTOM de Gratis Speed camera app op de markt gegooid. Deze android app is gratis en zorgt er voor dat mensen op voorhand weten wat er op hun afkomt zodat ze met meer gemoedsrust op de openbare weg kunnen rijden. Of dat is althans de bedoeling. Zo gaat Tom2 de concurrentie aan met het welbekende Flitsmeister die de huidige markt domineerde. De app was voorheen niet gratis maar TOMTOM kon niet anders als de app gratis ter beschikking te stellen om de concurrentie uit de weg te ruimen. Wanneer je een Live pakket bundel wilt met live traffic van Nederland, flitscamera signalisatie en andere dan is het pakket niet gratis maar kost het je 50 euro per jaar.

De Speed Camera app

Met behulp van deze app blijft de eindgebruiker op de hoogte van snelheidsbeperkingen en flitscamera’s. Ook de trajectcontroles worden hierin opgenomen.

De app is bruikbaar in ongeveer 40 landen en zou minstens 95% van de snelheidscontroles moeten dekken.

De speed camera app is eigenlijk grotendeels gebaseerd op de eindgebruiker die er voor zorgt dat de database met camera’s up to date blijft. Je kan een camera melden via een PND (los navigatietoestel) een ingebouwd navigatietoestel of via de TOMTOM app. Via het internet kan je een camera melden op MapShare reporter van TOMTOM.com.

Specificaties

De app is voor enkel beschikbaar voor iOS en meer specifiek de iOs 3 en hoger of iPad met 3G verbinding.

Je krijgt een eenvoudige app waarop de snelheid en de snelheidsbeperking wordt weergeven. Verder is er bovenaan in het scherm nog een knop waarmee je een flitscamera zelf kan melden. Ga je over de snelheidslimiet, geeft de app een signaal en wordt de snelheid in het rood weergegeven. Kom je een flitscamera tegen, dan wordt er een flitscamera op het scherm aangegeven samen met de afstand tot de camera.

Via de instellingen kan je weergeven welke camera’s dat jij wilt dat het systeem weergeeft of melding van maakt op de baan. Je kan een keuze maken tussen:

  • Gestationeerde camera’s of de gewone flitspalen
  • Mobiele camera’s
  • Snelheidstraject
  • Rood licht snelheidscamera

Via de overlay-functie draait de app op de achtergrond terwijl je bijvoorbeeld een muziekje aan het luisteren bent of op Google maps zit te surfen.

Zelf een camera doorgeven

Via de knop “Report Camera” kan je zelf aangeven welk type van de hierboven aangegeven camera’s je wilt melden.

Downloaden Speed Camera app

Wil je de app graag op je iPhone? Dan kan je hem hier gratis downloaden.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter