Achteruitrijcamera

Achteruitrijcamera

Tegenwoordig kan alles een stuk veiliger. Het is en blijft een hot topic voor in het verkeer, de veiligheid. Er zijn de laatste jaren al flink wat verbeteringen gemaakt, maar het kan nog altijd een stuk beter. De introductie van de achteruitrijcamera kan ons helpen een hoop extra schade te voorkomen. Zowel blik als letsel schade gaan achteruit door dit cameraatje aan de achterkant van uw auto.

Soms vraagt men zich af wat het nut van een camera systeem aan de achterkant van het voertuig is. In Amerika besloot men daarom om een onderzoek te doen naar de achteruitrijcamera. Deze had een vrij bijzondere uitslag. Voordat we daarbij komen vertel ik eerst even wat over de opzet van dat onderzoek. Deze was met verschillende groepen gehouden. Groep 1 had geen extra hulpmiddelen, groep 2 alleen een achteruitrijcamera, groep 3 alleen een parkeersensor en groep 4 had zowel een parkeersensor als een achteruitrijcamera geïnstalleerd op de auto. Men moest allerlei handelingen voltooien met soms een kleine afleiding die ook in ons dagelijks leven voorkomt erbij. Denk hierbij aan het veranderen van de radio, het drinken van een kop koffie of een telefoon die afgaat. Men moest vervolgens een stukje achteruitrijden waarbij een dummy achter de auto was gelegd. Als de auto’s geen sensoren of een achteruitrijcamera hadden dan werd het kind altijd geraakt. Auto’s uitgerust met een camera raakten het object in 56 procent van de gevallen, bij auto’s met alleen sensoren was dit percentage liefst 94 procent. Opmerkelijk: bestuurders die in een auto zaten met beide opties (sensoren én een camera) raakten het ‘kind’ in 75 procent van de gevallen. Dat laatste valt te wijten aan het feit dat mensen zich dan volledig vertrouwen op hun instrumenten en dus zelf minder scherp zijn. Het is dus aan te raden om een achteruitrijcamera te kopen. Gelukkig hoeft daar geen volledige verbouwing voor plaats te vinden, je kan namelijk gemakkelijk een achteruitrijcamera draadloos installeren.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter