Scooter helm kopen online tips

Scooter helm kopen online tips

Als je de weg op gaat met een bromfiets ben je verplicht een helm te dragen. Veel mensen zien hier tegenop, want een helm zit vaak niet comfortabel, ze belemmeren het zicht en het is zo’n gedoe om de helm steeds op en af te zetten. Het klopt dat veel scooter helmen niet comfortabel zijn, maar ben je eigenlijk wel op de hoogte van alle mogelijkheden? Misschien is een comfortabele helm helemaal niet zo moeilijk te vinden.

Er zijn drie standaard soorten scooter helmen; de jethelm, de systeemhelm en de integraalhelm.

  • Jethelm: Deze helm is open aan de onderzijde. Het is een lichte helm met optionele transparante klep die zeer geschikt is voor het dagelijkse stadsverkeer en ritten bij mooi weer. Het is een model met een goede ventilatie die eenvoudig te dragen is.
  • Systeemhelm: Deze helm biedt meer bescherming dan een jethelm. Door een ingenieus systeem kun je de onderzijde opklappen waarmee je de helm makkelijk op en af kunt zetten. Dit is een goede helm voor sportieve rijders.
  • Integraalhelm: Deze helm is helemaal afgesloten voor een optimale bescherming. Het is een helmtype dat wat zwaarder is, maar dankzij de comfortabele binnenbekleding zul je daar weinig van merken. De luxere types bieden geavanceerde ventilatiekanalen waarmee ze ook in de zomer niet te warm worden.

Naast het type helm moet je ook rekening houden met de maat, die worden aangeduid in letters en in centimeters. Meet altijd voor te bestellen jouw hoofd op de juiste wijze op.

Bromfiets of Snorfiets

Als je een snorfiets hebt is het dragen van een helm niet verplicht. Toch is het raadzaam een helm aan te schaffen. Als je moet rijden op dagen met regen blijf je niet alleen droog, je bent ook veel beter beschermd tegen slipgevaar. Met een bromfiets die harder rijdt dan 25 km/u is een helm altijd verplicht, ook voor passagiers achterop!

Scooter Helmen voor elk seizoen

Je kunt natuurlijk kiezen voor één goede helm die voor elke situatie geschikt is. Toch is het verstandig te overwegen meerdere scooter helmen aan te schaffen voor verschillende situaties. Voor het dagelijks woon- werkverkeer biedt een systeemhelm voldoende bescherming maar je kunt de helm eenvoudig afzetten. Om te gaan crossen gebruik je een integraalhelm en voor een zonnig weekend draag je een open jethelm.

Een goede scooter helm is een investering op jouw veiligheid, goede scooter helmen staan garant voor jarenlang veilig en comfortabel rijplezier.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter