5 Tips bij het kopen van een tweedehands auto

5 Tips bij het kopen van een tweedehands auto

Als je een tweedehands auto koopt kan dit best spannend zijn. Kijk altijd uit voor een miskoop, want van de buitenkant kan hij er heel anders uit zien als aan de binnenkant. Het is dan ook erg slim om iemand mee te nemen die ervaring heeft en kritisch naar de auto kan kijken.

Wij geven je alvast een aantal tips die je kunt gebruiken bij het kopen van een tweedehands auto.

  1. Beoordeel de auto niet alleen op uiterlijk, maar bekijk ook de autogegevens van de auto. Wat is de prijs, uit welk jaar komt de auto en hoeveel kilometer staat er op de teller?
  2. Zijn alle gegevens van de auto volledig en kloppen deze ook? Controleer of de naam van de verkoper overeenkomt met de naam op het identiteitsbewijs. Vraag aan de verkoper ook altijd hoe de auto onderhouden is. Deze gegevens kun je in het onderhoudsboekje controleren. Dit kan je helpen met het maken van de juiste keuze voor je nieuwe auto.
  3. Maak altijd gebruik van de RDW, waar je altijd alle gegevens van de auto kunt opvragen. Je kunt hiermee bekijken hoeveel eigenaren de auto gehad heeft, de vervaldatum van de APK-keuring en of de auto als gestolen geregistreerd staat. Mocht de APK-keuring bijna vervallen zijn, kun je hem opnieuw laten keuren bij het lokale autobedrijf in de buurt.
  4. Zorg ervoor dat je goed bekijkt of de auto roestplekken bevat. Deze komen vooral voor op de bumpers, wielkasten en bij de achterklep. Ook is het van groot belang om te kijken of de auto dezelfde banden heeft en of er genoeg profiel op deze banden zit.
  5. Controleer altijd hoe de auto eruitziet onder de motorkap. Hiervoor is het handig om iemand mee te nemen die verstand van zaken heeft en alle aansluitingen kan controleren. Die kan bijvoorbeeld bekijken of de auto een lekkage heeft.

Bron: http://www.autobedrijfrooijens.nl

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter