​Het belang van een aankoopkeuring

​Het belang van een aankoopkeuring

Het belang van een aankoopkeuring

Het gebeurt steeds vaker, het kopen van een tweedehands auto. Dit heeft er mee te maken dat er online steeds meer websites komen die vraag en aanbod samen brengen. Denk bijvoorbeeld aan websites als Markplaats, ikwilvanmijnautoaf en Autoscout. Waar je vroeger vaak voor een tweedehands auto altijd naar de dichtstbijzijnde dealer ging, kun je nu door heel Nederland eenvoudig en snel het aanbod bekijken. Dit neemt wel met zich mee dat je in aanraking kunt komen met mensen waarvan je eigenlijk niet zoveel weet, naast de persoon of oud-eigenaar waar je mee in contact komt weet je ook niet veel over de auto en zijn verleden. Dat probleem kun je met een auto aankoopkeuring voorkomen, met een aankoopkeuring wordt namelijk de gehele auto gecontroleerd. Denk hierbij aan zaken als de kilometerstand (is deze niet stiekem teruggedraaid om meer uit de verkoop te halen), de onderhoudshistorie en of een auto wellicht geïmporteerd is en daarom zo goedkoop weg kan? Dit zijn allemaal zaken die je wilt weten, de aankoopkeuring is een garantie hiervoor. Natuurlijk kun je iemand vertrouwen maar het is altijd prettig om zwart op wit te zien dat de informatie bij de auto kloppend is. Daarnaast kun je met de aankoop van een keuringsrapport een miskoop voorkomen, een miskoop zal vele malen duurder zijn. Je kunt je voorstellen dat het veel geld kan gaan kosten als je na de aankoop ontdekt dat er veel reparaties verricht moeten worden. Vind je een aankoopkeuring toch te duur vanwege een specifieke reden? Dan zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden die je kunt controleren, al zijn deze minder betrouwbaar. Zo kun je bijvoorbeeld nog via het RDW een kentekencheck uitvoeren, kijk of de gegevens van de auto overeenkomen met de gegevens op het kentekenbewijs. Wanneer er hier al iets niet klopt, kun je er wel vanuit gaan dat de auto niet helemaal in orde is.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter