ACCESSOIRES VOOR IN DE AUTO

ACCESSOIRES VOOR IN DE AUTO

Een auto is een must have voor veel mensen. Het stelt ons in staat om langere afstanden te overbruggen, verder van huis te werken en het maakt alles gewoon een stuk makkelijker. De auto is dan ook niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld, al sinds begin vorige eeuw bepalen de vele auto’s voor een groot deel ons straatbeeld. Net als tegenwoordig had men toen ook accessoires in de auto, velen daarvan zijn in door de jaren heen vergeten.

Eén van de accessoires die iedereen had in de jaren zestig was de spatlap. De spatlappen werden achter de wielen bevestigd om opspattende kiezelsteentjes en modder tegen te houden en zo de laklaag te beschermen. Maar ondanks dat de functioneel waren zag het er meestal alles behalve aantrekkelijk uit en zien we ze tegenwoordig (bijna) niet meer.

Wat ook vrijwel iedere auto eigenaar had was een vossenstaart of een dobbelsteen aan de binnenspiegel. Van de familie Flodder tot je buurman, iedereen had één van deze twee in de auto hangen. Daarbij hoorde natuurlijk ook een mooie stuurhoes van schapenwol of een andere dikke stof en een bobble-head poppetje op het dashboard die vrolijk mee hobbelt.

Maar ook vandaag hebben alle auto’s nog accessoires, al lijken ze tegenwoordig vooral bedoeld om extra functionaliteiten toe te voegen aan de rijervaring. Zo heb je de achteruitrijcamera. De achteruitrijcamera draadloos aansluiten op de monitor zorgt ervoor dat je gemakkelijk ziet wat er achter je gebeurd zonder dat je hiervoor in de spiegels hoeft te kijken.

Andere voorbeelden van accessoires van deze tijd zijn dashcams, die natuurlijk bedoeld zijn om eventuele ongelukken vast te leggen en bewijs te hebben indien er schade gemaakt wordt. Ook een luchtverfrisser aan het dashboard of aan de binnenspiegel mag niet ontbreken, het liefst natuurlijk in de vorm van een geurend kerstboompje.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter