​De voordelen van een autoabonnement

​De voordelen van een autoabonnement

Noem het hoe je het wilt, leasen, lenen, huren, kopen op afbetaling of abonnement. Vele termen die hetzelfde of bijna hetzelfde aanduiden. Natuurlijk zijn er verschillen maar dit heeft niet zo zeer met de naam te maken. Zo heet een lening voor een huis een hypotheek. En dat voor een auto heet leasen. Het is in beide gevallen een lening en betaal je rente. De vele constructies en daarbij de vele naamsoorten maken het allemaal niet makkelijker. Het gaat daarom ook niet om de naam, want alten we eerlijk zijn. Geef het beestje een naam en het zit. Waar het wel om gaat zijn de voorwaarden, deze lopen nogal uiteen en raad ik je aan om deze altijd goed te begrijpen.

Je kunt tegenwoordig dan ook op werkelijk alles een lening of abonnement nemen. Zo ook een autoabonnement. Wat het verschil precies is met Lease, is niet duidelijk want binnen de lease heb je ook weer vele vormen, waarbij je soms wel en soms niet eigen naar van een auto wordt. Bij een autoabonnement wordt je na de looptijd niet de eigenaar van het voertuig, maar kies je een nieuw voertuig uit of zeg je het abonnement op.

Voordelen van een autoabonnement

Zie het als het abonnement op je telefoon alleen dan nog uitgebreider. Je gaat voor een bepaalde looptijd een contract aan voor een bepaalde auto voor een bepaald bedrag per maand. Wanneer deze looptijd voorbij is kies je weer een nieuwe auto naar keuze uit en ga je voor dezelfde of een andere looptijd een abonnement aan. In dat abonnement zit alles wat je nodig hebt. Onderhoud en reparaties. Winterbanden, verzekeringen en de wegenbelasting zit in het maandelijks te betalen bedrag verwerkt. Het enige wat je hiernaast nog zelf moet betalen is de brandstof. Neem je een elektrische auto dan heb je geen brandstof kosten op een beetje energie na dan.

Je weet dus precies waar je elke maand aan toe bent en komt niet voor onvoorziene verassingen te staan. Wanneer je auto voor onderhoud of reparatie naar de garage moet dan gebeurd dit altijd bij de merkdealer en krijg je zelfs vervangend vervoer. Op deze manier weet je waar je aan toe bent. En rijd je altijd in een auto die niet ouder is dan 5 jaar. De looptijd is wat dat betreft aan te passen. Daarvan afhankelijk is het maandelijkse bedrag.

Voor een vast bedrag per maand altijd veilig van A naar B in een nieuwe auto. Is je looptijd voorbij dan kies je weer een andere nieuwe auto uit. Zo kun je meerdere auto’s in een kortere periode rijden en blijft het auto rijden erg leuk. Auto veranderen tenslotte snel qua technologie. Zo wordt er hard gewerkt aan zelf rijdende auto’s met pilot assist en andere fascinerende technische snufjes. Als je een auto koopt en geen dikke portemonnee hebt dan zit je veel langer aan je auto vast die snel verouderd en je niet van de nieuwste technologieën kunt genieten. Met een autoabonnement heb je dit niet.

Steeds meer mensen kiezen voor een autoabonnement ook wel private lease genoemd. Dit wordt ook vanuit de overheid gestimuleerd omdat ze het liefst willen dat iedereen in een nieuwe auto rijd. Het allerliefst natuurlijk een elektrische of hybride auto. Maar we zijn op de goede weg. Hoe meer mensen een nieuwe auto door middel van een autoabonnement rijden hoe schoner en veiliger we met z,n allen rijden. Wil je wat meer informatie over een autoabonnement of private lease? Kijk dan bij Helder Private Lease, deze leasemaatschappij denkt graag met je mee en wil het beste voor hun klanten. Je kunt al je wensen bespreken om zo een zeer geschikte lease auto te vinden.

Voor particulieren maar ook voor bedrijven

Ook voor bedrijven wordt leasen steeds interessanter. Bedrijven leasen al jaren hun auto’s. Nu er steeds meer verschillende leasevormen bij gekomen zijn en je via je werkgever als particulier makkelijker een auto kunt leasen. Je zag dit verschijnsel jaren geleden al bij de midden en groot bedrijven. Maar inmiddels is het voor ZZP’ers en eenmanszaken ook erg interessant om een lease contract aan te gaan. Je weet tenslotte elke maand precies wat je kosten zijn. Daarnaast kom je goed en representatief voor de dag met een nieuwe auto. En kun je de auto op de balans van je bedrijf meenemen waardoor het belasting technisch ook interessant wordt. Lease Plan Direct is een van de meest complete aanbieders in dit segment. Neem daar ook eens een kijkje.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter