Uitdeuken zonder spuiten bij hagelschade

Uitdeuken zonder spuiten bij hagelschade

Uitdeuken zonder spuiten bij hagelschade

Het zogenoemde hagelseizoen vindt elk jaar in de zomer plaats en gaat soms gepaard met flinke hagelschades aan huizen, auto’s en andere eigendommen. Dent works heeft daarom voor u enkele feiten opgesteld, zodat u weet wat te doen voor het komende hagelseizoen.

Het voorkomen van hagelschade

Zoals hierboven wordt aangegeven komen hagelbuien voornamelijk in de zomerperiode voor en deze gaan in de meeste gevallen samen met een fikse onweersbui. Hagelbuien kunnen vaak worden herkent aan een geelgroene bewolking. Met een beetje pech vindt er lokaal één van de meest flinke hagelbuien, die slechts een paar keer per jaar voorkomen, bij u plaats. In dat geval kunnen er hagelstenen met een diameter van vier centimeter of soms zelfs groter uit de lucht komen denderen. U kunt u voorstellen dat de kans op schade aan uw auto in dit geval zeer groot is en dat het dan niet om slechts één deukje gaat.

Het voorkomen van hagelschade is in de meeste gevallen lastig, aangezien een hagelbui zeer plotseling komt en in de meeste gevallen verwacht u geen hagelstenen van vier centimeter of groter. Daarnaast het feit dat de meeste inwoners van Nederland geen garage of carport hebben. Een goede en ook best wel grappige manier om hagelschade te voorkomen, als je geen garage of carport hebt, is het plaatsen van een matras of luchtbed op je auto (maak deze wel goed vast). De kans dat de hele straat je uitlacht is aanzienlijk tot het moment dat er daadwerkelijk een fikse hagelbui plaatsvindt die schade aanricht aan alle auto’s in de straat. Maar aangezien dit niet altijd mogelijk is vanwege het moment van de hagelbuien (of de schaamte van een luchtbed/matras plaatsen), leggen we hieronder uit wat te doen als uw auto wel hagelschade heeft opgelopen.

Hersteltechniek uitdeuken zonder spuiten

Uitdeuken zonder spuiten is een effectieve manier van het repareren van uw deuken. Het is een techniek die steeds vaker voorkomt en dat is logisch, aangezien het milieuvriendelijker is dan het opnieuw spuiten van uw auto. Maar juist omdat er geen intensieve behandelingen nodig zijn, is deze hersteltechniek in de meeste gevallen tot wel 50% goedkoper dan de traditionele manier. Daarnaast kunt u wachten terwijl uw auto wordt gerepareerd, omdat het proces vele malen sneller plaatsvindt dan bij traditionele reparaties.

Verzekering bij herstellen autoschade

De combinatie van een milieuvriendelijkere én goedkopere techniek maakt het voor de meeste verzekeringsmaatschappijen een gemakkelijke keuze om steeds vaker de eis te stellen dat reparaties waar mogelijk via uitdeuken zonder spuiten plaatsvinden. Informeer ten allen tijde, bij voorkeur vooraf aan het afsluiten, bij uw verzekeraar hoe u bent verzekerd tegen hagelschade. In de meeste gevallen is bij een (beperkt) cascoverzekering schade aan eigen auto verzekerd, waaronder ook hagelschade. In enkele situaties moet hiervoor eigen risico worden betaald, dit kunt u terug vinden in de voorwaarden van uw autoverzekering.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter