Tennisschoenen voor gravel, kunstgras en hardcourt

Tennisschoenen voor gravel, kunstgras en hardcourt

Tennisschoenen bestaan er voor veel verschillende ondergronden. De drie belangrijkste, waar het meest op wordt getennist zijn gravel, kunstgras en hardcourt. De één vindt het fijner om op gras te spelen terwijl de ander gravel fijner vindt. Dit zie je ook terug op de tennisclubs door het hele land. Elke club heeft zo zijn voorkeuren en daarom ook andere banen. Het is daarom van belang om verschillende soorten tennisschoenen te hebben.

Op een gravelbaal kun je het beste baselinespel spelen omdat deze banen wat trager zijn. Omdat je dan wat verder naar achter staat, kunnen krachtige spelers hier in het voordeel zijn. Tennisschoenen voor gravel hebben de volgende eigenschappen: goede grip, goed ontworpen buitenzool en duurzame zijkanten.

Een hardcourtbaan wordt soms beschouwd als een neutrale baan die een beetje tussen gravel en gras hangt. Deze ondergrond is geschikt voor snelle en krachtige spelers, maar ook voor veel andere soorten speelstijlen. Tennisschoenen voor hardcourt hebben de volgende eigenschappen: Stevige buitenzool, demping en veerkracht, steven bovenkant. Tennisschoenen voor gras hebben de volgende eigenschappen: goede grip, vlakke buitenzool en flexibele bovenkant.

Alle type tennisschoenen zijn te koop bij de tennisspecialist van zowel Nederland als van België: Tennis-Geest.nl. Bij deze webshop kun je terecht voor al je tennisspullen, zoals kleding, schoenen, rackets, tassen en ballen.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter