Rijschool Hendriks sinds 1966

Rijschool Hendriks sinds 1966

3 tips om snel je rijbewijs te halen

 

Als je de leeftijd hebt bereikt om te gaan lessen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs halen. Je wilt immers zo snel mogelijk kunnen rijden in de auto. In deze blog geven we je een drietal tips, waardoor je sneller je rijbewijs haalt.

 

Tip 1: Kies een goede rijschool

Logisch denk je misschien, maar de praktijk wijst nog wel eens wat anders uit. Niet iedere rijschool is even goed. Zo kun je ergens heel goedkoop uit zijn, maar dit zegt niets over de kwaliteit van de lessen die je krijgt. Hoe kies je een goede rijschool? Wij hebben een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet:

 

 • Bekijk het slagingspercentage (landelijk is 50%)
 • Kies voor een rijschool dat gebruik maakt van een leskaart
 • Check of de instructeurs ook daadwerkelijk bevoegd zijn (Ja, echt! Dit gaat nog wel eens niet goed)
 • Vraag referenties op bij mensen die je kent.

 

Tip 2: Ga snel aan de slag met de lesstof voor je theorie

Helaas gebeurt het nog erg vaak dat rijexamens uitgesteld moeten worden omdat de theorie nog niet is gehaald. Super zonde! Wanneer je van plan bent om te gaan lessen, doe je er verstandig aan om direct aan de slag te gaan met de lesstof van je theorie. Vaak kun je lessen volgen bij een rijschool of online oefeningen doen. Als je er voor zorgt dat je snel je theorie haalt, helpt je dit bij het lessen en zal je dus sneller examen kunnen doen.

 

Tip 3: Een goede voorbereiding is (meer dan) het halve werk

Zorg ervoor dat je er klaar bent. Klinkt logisch denk je misschien. Maar veel examenkandidaten zijn er vaak nog niet helemaal 100% klaar voor. Overleg goed met je instructeur hoe ver je bent en wanneer je examen kunt doen, werk hier naar toe. Ga je examen doen? Zorg ook dan dat je goed voorbereid bent. Je kunt bijvoorbeeld een tussentijdse toets doen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Dat helpt flink, want je hebt immers dan al een keer ervaren hoe het is om examen te doen.

 

Ga met deze tips aan de slag als je snel je rijbewijs wilt halen. Maar je bent er pas echt klaar voor, als je instructeur dit heeft bepaald. Zorg daarom dat je veel leert en opsteekt tijdens het lessen!

 

Bron: Rijschool Hattem, Rijschool Hendriks

 

Alles over led flitsers

Als zzp’er of aannemer in de bouw heb je vaak projecten in de binnenstad of langs een drukke weg. Zichtbaarheid van het voertuig is dan heel belangrijk. Allereerst voor de je collega’s die op die plaats aan het werk zijn, maar ook voor de weggebruikers. Led filters bieden een uitkomst als het gaat om zichtbaarheid. De led lampjes knipperen een oranje of wit licht. De politie, ambulance en brandweer hebben de blauwe variant.

 

In deze blog krijg je meer informatie over dit product en waar je de filters kunt bevestigen op de auto

 

Soorten flitsers

Allereerst heb je twee soorten flitsers:

 • Opbouw filters: deze filters zijn bedoeld voor een vlakke montage op carrosserie. De carrosserie hoeft niet uitgefreesd te worden. Doorgaans zijn de opbouw filters groter. Daardoor beschikken ze over een grotere attentiewaarde
 • Inbouw filters: dit zijn kleinere filters die in de grill van een auto verwerkt kunnen worden. De filters zijn geschikt voor kleinere ruimtes
 • Raam filters: deze filters kun je tegen de ruit plakken met zuignappen. Het voordeel is dat je deze makkelijk kan bevestigen aan de voor- of achterruit. De voeding is via een 12 volt sigarettenstekker.
 • Grill: dit is een van de meest voorkomende optie. Dit is duidelijk zichtbaar als je als stil staat op een gevaarlijke situatie. Auto’s in de tegenstelde richting zien je dan goed aankomen.
 • Achterzijde: Ook een veel voorkomende plaats. Dit oppervlak is vaak vlakker. Er wordt vaak gekozen voor een opbouw flitser.
 • Bewegende machines: heb je een kraan of heftruck die delen op de openbare weg rijden. Dan is een led flitser geen overbodige luxe. Je bent dan beter zichtbaar overdag en tijdens de schemering.
 • Bewegende machines: heeft je voertuig steunpoten voor extra stabiliteit? Dan kan een filters helpen voor meer zichtbaarheid.

 

Plaatsen op de auto

De flitsers kunnen op meerdere manieren op de auto geplaats worden. Er zijn hier enkele manieren voor, deze zijn hieronder opgesomd

 

Wil je meer advies op ben je op zoek? Ga naar Equip Vehiclevoor meer informatie

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter