Bellen met smartwatch achter het stuur mogelijk strafbaar

Bellen met smartwatch achter het stuur mogelijk strafbaar

Volgens de wet is een mobiele telefoon “Een apparaat dat bestemd is voor het gebruik van mobiele openbare telecommunicatiediensten”.

Maar de technologie is al zo ver dat we nu ook kunnen bellen met onze smartwatch, voor de mensen die hier niet bekend mee zijn: een smartwatch is een horloge waarmee je kan bellen. Tijdens het rijden is het verboden een telefoon vast te houden. Nu denken veel mensen, ik houd mijn horloge niet vast ik draag het om me pols.  ‘Vasthouden’ kan ruim gezien worden: niet alleen in de hand houden, maar ook tussen oor en schouder klemmen of om je pols bevestigen. Dus waarschijnlijk worden smartwatches verboden om mee te bellen achter het stuur.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter