Is je auto al zomerklaar?

Is je auto al zomerklaar?

De zomer komt er weer aan en duizenden Nederlanders gaan met de auto naar het buitenland op vakantie. Waar moet je rekening mee houden als je met de auto op vakantie gaat. Hoe jij je kan voorbereiden en de auto klaar kan maken om op vakantie te gaan, lees je hieronder.

Check alles even na

Heel de auto even nalopen, bandenspanning, oliepeil, remvloeistof, airconditioning. Allemaal dingen waar je geen genie voor hoeft te zijn om dit te checken, maar wel handig is om in orde te hebben. Zorg dat je een reservefles olie bij je hebt voor het geval dat het nodig is. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Verzekering

Heb je gekeken naar hoe jou verzekering je kan bijstaan in het buitenland, hebben zij een speciale regeling? Neem bijvoorbeeld ditzo, als er dan iets in het buitenland gebeurd hoef je niet moeilijk te doen door een formulier in te vullen. Je stuur gewoon een bericht via whatsapp naar het bedrijf om het te regelen. Maar als je een echte hobby auto hebt kun je beter een hobbytimer verzekering afsluiten.

Hou het koel in de auto

Het zal je maar gebeuren dat je in een eindeloze file staan van drie uur en dan ook nog eens een 30 graden celcius buiten en de airco gaat kapot. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt, want zelfs als je alle ramen opent heeft het geen effect. Nu kan je handige gadgets aanschaffen als een ventilator die werkt op de 12volt van de sigaretten aansteker. Ook kan je voor vertrek je auto bij een garage na laten kijken en de vloeistof bij laten vullen.

Pechtas

Nooit kan je met 100% garantie zeggen dat jouw auto niet kapot gaat onderweg of op de locatie. Neem daarom altijd een pechtas mee. Vul de pechtas met dingen zoals; een gevarendriehoek, sleepkabel, startkabels, extra verlichting, koelbox met voldoende water.

Tags: auto tips zomer

Laat een berichtje achter