​Sloopauto’s

​Sloopauto’s

Het is niet makkelijk een eenduidige definitie te geven van een sloopauto. Een kapotte auto hoeft niet per se een sloopauto te zijn. Pas als de kosten van de reparatie dusdanig oplopen dat het repareren meer kost dan het oplevert, spreek je van een sloopauto. Dit betekent niet dat de auto geen waarde meer heeft, meestal zijn er nog veel goede bruikbare onderdelen in de auto. Bij een autosloperij kunnen ze deze onderdelen uit de auto halen en hergebruiken of verkopen. Tip: veel autosloperijen bieden een bergingsservice aan. Zij bergen dan uw auto.

Auto onderdelen

De auto-onderdelen die uit sloopauto’s komen en vaak nog goed bruikbaar zijn worden veel op internet verkocht. Autosloperijen zijn in staat op een milieuvriendelijke manier auto’s te demonteren en de gedemonteerde onderdelen worden altijd gecontroleerd op de functionaliteit. Bij deze onderdelen kun je denken aan motoren, ruitenwissers, deuren, bumpers, versnellingsbakken, stoelen en nog veel meer. Doordat de autosloperij het onderdeel voor het verkopen checkt op werkzaamheid geven ze vaak ook garantie op de onderdelen. Tegenwoordig zijn er honderden autosloperijen met gebruikte onderdelen, zoek je iets bijzonders dan kun je op verschillende sites rechtstreeks in de voorraad kijken van deze verschillende demontage bedrijven.

Collectors auto’s

Niet alle sloopauto’s zijn alleen geschikt om naar de autosloperij te gaan, sommige zijn zelfs erg gewild. Deze meestal oude unieke auto’s worden ook wel collectors items genoemd. Vaak zijn dit auto’s uit de jaren 60 en 70 die vroeger allemaal zijn gesloopt. Dit maakt deze auto’s tegenwoordig zo zeldzaam en uniek en een verzamelaar kan hier veel geld voor over hebben ook al is de auto eigenlijk niets waard. In Nederland zijn deze auto’s extra zeldzaam, maar in het buitenland kun je sneller een klassieker op de kop tikken die na reparatie meteen een museum in kunnen. Voor sommige autowrakken worden prijzen gevraagd van wel duizenden euro’s.

Bron: Alleautosloperijen.nl

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter