Hogere premies

Hogere premies

Hogere premies voor je autoverzekering door eerdere overtredingen

Als je als automobilist strafrechtelijk vervolgd bent voor een verkeersovertreding betaal je jaren later nog altijd een hogere premie voor je autoverzekering. Per maand zou dit gaan om een bedrag van zo’n 20 euro extra. Kort na de overtreding zou het zelfs helemaal onmogelijk zijn om een nieuwe autoverzekering aan te gaan.

Invullen acceptatievragen niet altijd eerlijk

Volgens Autoverzekering.nl hebben niet alleen verkeersovertreders, maar ook andere mensen met een overtreding die niets met verkeersdeelname te maken hebben te maken met een hogere maandpremie voor hun autoverzekering. Zo zou het feit dat je (vroeger) gepakt bent met het illegaal afsteken van vuurwerk bijvoorbeeld nog een negatief gevolg kunnen hebben voor de hoogte van je premie.

Op Autoverzekering.nl moet je na je autoverzekering vergelijken een aantal vragen beantwoorden om de verzekeringsaanvraag compleet te maken. Deze acceptatievragen moet de aanvrager eerlijk beantwoorden en hierbij komen ook eerdere overtredingen aan bod. Als je deze vragen niet eerlijk beantwoordt ben je ongeldig verzekerd, dus rijd je eigenlijk onverzekerd op de weg. Dit kan grote gevolgen hebben.

Nog jarenlang gevolgen van overtreding

Als je als bestuurder gepakt wordt met alcohol achter het stuur, en hiervoor een rijontzegging krijgt, wordt je ook na het volgen van de verplichte cursus niet ontzien. Hun zogenaamde risicoprofiel wordt zo hoog ingeschat dat ze bij bijna geen enkele verzekeraar worden geaccepteerd. Er is in die gevallen vaak maar een verzekeraar die hen wilt verzekeren: De Vereende. De premie bij deze autoverzekeraar is echter wel ongeveer drie keer zo hoog dan bij een reguliere premie. In de meeste gevallen blijkt het zo te zijn dat er tot wel 8 jaar na de overtreding nog extra premie betaald moet worden voor de autoverzekering.

Als je via Autoverzekering.nl je autoverzekering afsluit kan je binnen 3 minuten verzekerd de weg op. Hierbij is het dus wel van belang dat je eerlijk bent geweest bij de acceptatievragen. Anders is je autoverzekering ongeldig en ben je niet verzekerd.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter