Haal belastingvoordeel met een grijs kenteken verzekering

Haal belastingvoordeel met een grijs kenteken verzekering

Haal belastingvoordeel met een grijs kenteken verzekering

 

Wat is een grijs kenteken verzekering?

Een grijs kenteken verzekering afsluiten kun je doen voor alle auto’s met een zogenaamd ‘grijs kenteken’. Dit zijn vaak bestelauto’s of vrachtwagens die gebruikt worden uit naam van de onderneming. Het afsluiten van zo’n verzekering kan lastig zijn, omdat veel verzekeraars deze verzekeringen niet verstrekken dan wel tegen veel te hoge premies verstrekken.

Een grijs kenteken verzekering afsluiten is niet overal mogelijk. Sommige verzekeraars kiezen ervoor om bedrijfsauto’s niet te verzekeren of alleen voor bepaalde gebruik te laten verzekeren. Daarom moet je altijd eerst de goedkoopste grijs kenteken verzekering vergelijken.

 

Goedkopere premie voor grijs kenteken verzekering

Je betaalt als ondernemer al genoeg belasting. Daarom wil je altijd de goedkoopste premie voor jouw verzekeringen berekenen. Als je de een grijs kenteken verzekering afsluit via een verzekering vergelijkingssite ben je nog goedkoper uit.

Verzekeraars rekenen namelijk niet alleen de kosten voor jouw premie: in de prijs zitten alle onkosten die zij hebben inbegrepen. Denk bijvoorbeeld aan: de huur van het bedrijfspand, klantenservice, reclamekosten, polis administratie en het versturen van polissen. Hier wil je toch niet voor betalen?

 

Waar herken ik een grijs kenteken aan?

Een grijs kenteken is in feite een gewone gele kentekenplaat. Je herkent het kenteken het snelst doordat de eerste letter die je op de kentekenplaat ziet een B of een V is. Kenteken 12-BGH-7 is bijvoorbeeld een grijs kenteken.

 

Voor welke bedrijfsauto’s kan ik een grijs kenteken verzekering afsluiten?

Een grijs kenteken verzekering kun je afsluiten voor verschillende soorten motorrijtuigen. De volgende motorvoertuigen kunnen een dergelijke verzekering afsluiten: bestelauto, combi, minibus, terreinwagen, auto’s met open cabine en auto’s met een open laadbak.

 

Wanneer haal ik belastingvoordeel met een grijs kenteken verzekering?

Ten eerste is de aanschaf van een motorvoertuig met grijs kenteken stukken goedkoper dan de aanschaf van een personenauto door de belastingvoordelen die je hiermee haalt. Daarnaast krijg je een flinke korting op de motorrijtuigbelasting indien je de bedrijfsauto niet meer dan 10% voor privédoeleinden gebruikt.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter