Wat is privatelease?

Wat is privatelease?

Wat is privatelease?

Privatlease is hot. Er is geen reclameblok rond het 8 uur Journaal dat géén reclame over privatelease bevat. Privatelease is zo langzamerhand de persoonlijke” class=”redactor-linkify-object”>https://www.autotips.nl/product/autolening/”>persoonlijke lening aan het vervangen als manier om een (bijna) nieuwe auto aan te schaffen. Privatelease lijkt op het al veel langer bestaande ‘auto van de zaak’, alleen is privatelease echt alleen voor particulieren bedoeld. Je sluit het contract dus als particulier af, niet zakelijk. Dit verschil komt doordat er andere normen gelden voor het financieren of leasen van een auto door een rechtspersoon (de zaak) dan door een natuurlijke persoon (de consument). De auto zelf is uiteraard niet anders.

Wat hetzelfde is, is dat je de auto per maand betaalt en dat onderhoud, verzekering, wegenbelasting en pechhulp inclusief zijn. Gemak en geen verrassingen voor de berijder staat hierbij centraal. Als berijder heb je altijd een rijdende auto voor de deur staan waar je geen zorgen over hoeft te hebben. Is de auto stuk? Dan breng je de auto naar de garage, de leasemaatschappij draagt het risico en betaalt de rekening en jij rijdt erna weer vrolijk verder. Bovendien zijn privateleaseauto’s nieuw.

Net als een telefoonabonnement

Je kunt een privateleaseauto eigenlijk het beste met een abonnement voor een mobiele telefoon vergelijken. Hierbij kies je het aantal belminuten, GB’s en SMS-jes dat bij je past en je kiest een contractduur. Heb je meer belminuten of GB’s nodig, dan betaal je bij of je past tussentijds het contract aan. Bij privatelease kies je de kilometers en een looptijd. De looptijd is meestal wel langer dan bij mobiele telefoonabonnementen, maar je kunt het aantal kilometers eigenlijk altijd wel tussentijds wijzigen. Of je betaalt eenmalig een bepaald bedrag bij voor de kilometers die je extra hebt gereden.

Er zijn ook nadelen

Een privateleasecontract is een financiële dienst. Hier zitten voorwaarden aan. Bovendien zit er een leasemaatschappij tussen en die ook winst maken. Privatelease is daarom niet in alle gevallen goedkoper dan zelf een auto aanschaffen. Met name als je zelf spaargeld hebt dat je aan een auto kunt uitgeven is dit laatste goedkoper, je bespaart dan immers de financieringskosten. Ten opzichten van een autolening inclusief onderhoud verschillen de kosten voor privatelease voor dezelfde auto niet zo veel. Onze collega’s van Autotips.nl hebben hier een handig rekentooltje voor gemaakt.

Dan terug naar de voorwaarden. Lees deze vooraf goed door, zorg dat je de voorwaarden goed begrijpt en bepaal of ze passen bij jouw situatie. Alleen maar kijken naar een ‘keurmerk’ is niet voldoende. Dat er keurmerken zijn is goed nieuws, maar dergelijke keurmerken geven de leasemaatschappijen voldoende ruimte om de voorwaarden aan te scherpen en dit kan betekenen dat voorwaarden niet bij jou situatie passen. Gebruik deze checklist om de voorwaarden door te spitten en bepaal wat jij belangrijk vindt.

Privatelease vergelijker

Omdat privatelease echt abonnement is dat je afsluit, kun je de maandtarieven prima vergelijken. Er zijn steeds meer sites die een privatelease vergelijker bieden, zoals:

Autotips.nl

  • Leasevergelijken.nl
  • privateleasevergelijken.nl
  • private-lease-aanbiedingen.nl

De privatelease vergelijker van Autotips.nl is het meest uitgebreid. Hier kun je filteren op uitvoering, kleuren en of je een automaat zoekt. Ook kun je rijtests en video’s over de auto’s vinden. Bovendien heeft Autotips.nl als doel om alle prijzen van alle aanbieders aan je te tonen, dus niet alleen de aanbieders waar ze zelf iets aan verdienen.

Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Autotips.nl

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter