Velgen reparatie

Velgen reparatie

Is uw auto al klaar voor de winter?

 

De blaadjes vallen van de bomen, detemperatuur daalt en de verwarming gaat weer aan. Dat kan maar één ding betekenen: de winter is weer op komst! Wilt u deze winter niet voor verrassingen komen te staan? Bekijk onze tips om te zorgen dat uw auto en u winterproof zijn!

 

Het effect van de koud en verwarming op ruiten

Het lijkt vrij onschuldig zo een klein sterretje in de voorruit. Met het koude weer op komst schuilt er echter een serieuzer probleem achter. Door de koud enerzijds en de temperatuurverschillen door de verwarming anderzijds, kan de omvang van het sterretje in de ruit snel toenemen. Vervolgens kan opgehoopt vocht in de beschadiging bij vorst bevriezen waardoor het sterretje nog meer toeneemt en uiteindelijk leidt tot een gebarsten voorruit. Een nieuwe voorruit zal altijd duurder zijn dan een sterretje op tijd repareren. Rijd dus voor uw eigen veiligheid én uw portemonnee niet te lang door met sterretjes in ruiten.

 

Let op: het wordt weer vroeg donker!

De wintermaanden hebben naast koud ook een andere bijkomstigheid: het weer kan snel omslaan. Voorkom verrassingen bij weersveranderingen door regelmatig voor uw rit te controleren of verlichting die u minder vaak gebruikt – zoals mistverlichting – goed werkt. Naast weersveranderingen wordt het in de winter ook weer vroeg donker. En daardoor kan het zomaar gebeuren dat u minder zicht heeft op het stoeprandje bij het inparkeren. Velgenschade overkomt de beste rijders en is gelukkig vaak alleen van cosmetische aard. Is dit u overkomen en wilt u uw velgen repareren? Maak dan een afspraak bij uw garage voor velgen reparatie in plaats van een dure nieuwe velg aan te schaffen. Dat bedrag kunt u weer mooi toevoegen aan het spaarpotje voor de wintersport of juist een vakantie naar de winterzon.

 

Wees voorbereid op koud en slecht weer

Natuurlijk horen uw banden en remblokken eigenlijk het gehele jaar door in orde te zijn, maar vooral in de wintermaanden is het van belang dat uw banden goed zijn afgestemd en uw remmen optimaal werken. Grote kans dat u namelijk vaker in het donker en tijdens slecht weer in de auto zit, waardoor uw remweg optimaal moet zijn. Bovendien wordt de slijtage van remmen bevordert indien u een vlotte rijstijl heeft en in de bebouwde kom woont. Dan moet u namelijk vaker remmen waardoor de slijtage van uw remmen toeneemt. Bent u niet meer zeker wanneer uw remblokken voor het laatst zijn vervangen of woont u in een bebouwde kom? Laat dan voor de zekerheid uw remmen controleren.

 

Kortom, naast winterbanden mogen goed functionerende remmen deze wintermaanden niet ontbreken. Bent u in de buurt van een garage of heeft u al een afspraak om uw winterbanden te monteren? Laat dan gelijk uw remmen controleren en eventueel uw remblokken vervangen.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter