Hoe bespaar je bij een autoruit vervangen kosten?

Hoe bespaar je bij een autoruit vervangen kosten?

Het is vervelend dat je bij een autoruit vervangen kosten maakt die onbedoeld hoger uitvallen dan eigenlijk noodzakelijk is. Dit komt omdat ook vandaag de dag nog steeds veel mensen er (ten onrechte) vanuit gaan dat er alleen originele autoruiten bestaan die zijn voorzien van een merklogo. Er bestaat voor deze zeer dure autoruiten echter een veel voordeliger alternatief. Dit is de zogenaamde after market autoruit. Wil je bij autoruit vervangen kosten graag tot een minimum beperken, maar wil je wel verzekerd blijven van de meest optimale kwaliteit en veiligheid? In dat geval is het zonder meer een aanrader om te kiezen voor after market autoglas.

Verschil tussen een originele en een after market autoruit

De autoruit vervangen kosten kunnen dus gedrukt worden door te kiezen voor een after market exemplaar, maar wat is nu precies het verschil met origineel autoglas? Eigenlijk alleen de prijs en het merklogo. Een originele autoruit is namelijk voorzien van een merklogo waar dit bij een after market autoruit ontbreekt. Deze laatste kan dan ook prima verkocht worden door niet officiële merkdealers. Dat geldt niet voor originele autoruiten. Wil je dus de kosten bij het vervangen van een autoruit beperken zonder kwaliteitsverlies? Het kan met een after market autoruit!

Kiezen voor nieuwe autoruiten of een tweedehands autoruit?

In een poging om de bij autoruit vervangen kosten te drukken kijken veel mensen in de richting van de tweedehandse markt. Een tweedehands autoruit kan uiteraard voordeliger zijn in vergelijking met nieuwe autoruiten, maar dit hoeft niet altijd zo interessant te zijn. De kans is zeer groot dat op een tweedehands autoruit de nodige krassen of oppervlakkige steenslag te zien is. Dit kan bij laagstaande zon erg verblindend zijn wat natuurlijk de verkeersveiligheid niet ten goede komt. Nieuw after market autoglas is bovendien in vergelijking tot een originele tweedehands ruit vaak niet eens zo duur.

Met lage kosten autoruit vervangen zonder kwaliteitsverlies

Het feit dat bij autoruit vervangen kosten voor after market autoglas zoveel lager liggen kan de nodige twijfel veroorzaken. Men zou zich kunnen afvragen of de kwaliteit wel even goed is. Dit is absoluut geen punt om je zorgen over te maken vanwege de twee volgende redenen:

·         De productie van een originele en een after market autoruit vinden beiden plaats in dezelfde fabriek.

·         De beide types autoruiten worden geproduceerd in dezelfde productielijn.

Het feit dat de productielijn van zowel after market als originele autoruiten hetzelfde is zorgt er voor dat je op geen enkele manier enig kwaliteitsverschil hoeft te vrezen.

De autoruit vervangen kosten voor hobbyisten en garagehouders

Wil je extra besparen op de kosten bij een autoruit vervangen? Dan kan je overwegen om dit zelf te doen. Hierbij hoef je alleen rekening te houden met het kopen van de nieuwe autoruit en eventueel een tube autoruitenkit. Door te kiezen voor after market autoglas kan je gegarandeerd rekenen op een zeer lage prijs. Er zijn partijen die de mogelijkheid aanbieden om een losse after market autoruit te kopen zonder dat ook de montage door hun wordt uitgevoerd. Dat is met name handig voor garagehouders en hobbyisten.

Wat zal een autoruit vervangen kosten

Bij autoruit vervangen kosten besparen door zelf aan de slag te gaan, is uiteraard niet voor iedereen mogelijk. Wanneer je niet over de nodige kennis en / of gereedschappen beschikt om zelf je kapotte autoruit te vervangen kan je er altijd nog voor kiezen om hiervoor een beroep te doen op ervaren autoglasspecialisten. Deze experts zijn als geen ander in staat om er voor te zorgen dat je autoruit snel gerepareerd wordt zodat je weer veilig de weg op kunt. De prijs per autoruitspecialist kan behoorlijk verschillen, dus het loont zeker de moeite om de kosten van een aantal verschillende experts te vergelijken. Wil je ook met autoruit vervangen kosten besparen, ga dan niet direct naar de merkdealer maar kies voor after market autoglas van een universele autoruithersteller.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter