AUTOSCHADEHERSTEL ZONDER OMKIJKEN

Wat te doen bij autoschade?

Autoschade, bijna iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Of je nu tegen een paaltje bent gereden of een aanrijding met gehad, het is altijd vervelend. Je wilt natuurlijk de autoschade laten herstellen, het liefst zo snel mogelijk. Het is belangrijk dat je niet in paniek raakt, maar kalm blijft. Zorg ervoor dat je je verzekeringsmaatschappij zo snel mogelijk inlicht. Wij geven je drie tips die je kunnen helpen bij het afhandelen van autoschade.

Schadeformulier

Als je autoschade hebt, moet je altijd een schadeformulier invullen. Als je tegen een paaltje bent gereden, heb je eenzijdige schade. Als je schade aan je auto hebt zonder dat daar een andere partij bij betrokken is, hoef je het schadeformulier alleen zelf in te vullen. Deze schade meld je vervolgens bij je verzekeraar.

Heb je een aanrijding gehad? Dan is er vaak sprake van tweezijdige schade. Als het om kleine schade gaat, is het vaak niet nodig om de politie te bellen. Zorg ervoor dat jij en de andere partij allebei een schadeformulier invullen.

Hoe ben je verzekerd?

Als je schade aan je auto hebt, is het belangrijk dat je uitzoekt hoe je verzekerd bent. Ben je casco verzekerd of niet? Als je casco verzekerd bent, moet je de schade melden bij je eigen verzekeraar. Ben je niet casco verzekerd, maar is er een schuldige tegenpartij? Meld de schade dan bij de verzekeraar van de tegenpartij. Je kunt dit ook laten regelen door een tussenpersoon van de verzekering. In overige gevallen hoef je geen melding bij de verzekeringsmaatschappij te doen, je moet het schadeherstel zelf betalen.

Autoschadeherstelbedrijf

Als je de autoschade hebt gemeld bij je verzekeraar, kun je op zoek gaan naar een professioneel autoschadeherstelbedrijf. In Nederland heb je veel herstelbedrijven, denk bijvoorbeeld aan Autoschade Hoogstra. Voordat je zomaar naar een reparateur gaat, is het handig om te checken bij welke bedrijven jouw verzekeraar is aangesloten. Het kan namelijk zo zijn dat de verzekeraar de kosten bij een bepaald autoschadeherstelbedrijf niet vergoeden.

Metatitel: Tips bij autoschade

Metatekst: Autoschade is natuurlijk erg vervelend, maar wat moet je eigenlijk doen als je auto beschadigd is? Lees hier 3 handige tips.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter