Binnen 30 seconden de goedkoopste en beste autoverzekering gevonden

Binnen 30 seconden de goedkoopste en beste autoverzekering gevonden

Ben jij op zoek naar een goedkope en goed passende autoverzekering? Dan ben je bij Overstappen aan het juiste adres. Je kunt eenvoudig de goedkoopste autoverzekering op Overstappen.nl vinden door gebruik te maken van de vergelijker. Hierdoor kom je er niet alleen binnen enkele seconden achter welke autoverzekering het goedkoopste is maar ook welke het beste past bij jouw auto en je situatie. De vergelijker op overstappen invullen loont zeker want het scheelt je vaak veel geld ten opzichte van je huidige autoverzekering, soms maar liefst 175 euro per jaar!

Verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten autoverzekeringen waaruit je kunt kiezen. Soms zoveel dat je niet meer weet welke je moet kiezen. Wat is nu een goede maar goedkope autoverzekering en welke vorm past bij jouw auto en rijstijl? Het antwoord op deze vragen vind je door gebruik te maken van de vergelijker op overstappen. Je kunt bijvoorbeeld filteren op prijs, op kwaliteit of verzekeringsvorm. Zo weet je zeker dat de autoverzekering die je kiest ook daadwerkelijk bij jou past.

Wat je moet invullen in de vergelijker

Om de vergelijker op overstappen alle verzekeringen te laten vergelijken voor je, moet je wat informatie invullen. Denk hierbij aan het kenteken van je auto, de postcode en je geboortedatum. Je geeft ook je schadevrije jaren op en hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Dan mag je kiezen welke dekking je wenst. Wil je een WA, een WA+ of een Allrisk verzekering voor jouw auto?

Iedereen is verplicht een autoverzekering te hebben

Als iemand bij jou schade veroorzaakt met zijn auto, wil je niet met de kosten blijven zitten. Andersom is dat net zo. Daarom is iedereen die een gemotoriseerd voertuig bezit in Nederland verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als jij schade rijdt met je auto en daar volgens de wet verantwoordelijk voor bent, vergoedt de WA-verzekering de schade. Je moet voor jouw auto dus minimaal een WA verzekering hebben.

WA, beperkt casco of allrisk autoverzekering?

Maar als je een vrij nieuwe auto, of een auto van een behoorlijke waarde hebt is een WA+ verzekering wellicht een betere keus. Het kan ook voorkomen dat er niemand aansprakelijk gesteld kan worden voor schade aan je voertuig. Denk bijvoorbeeld aan schade door een storm of een wild dier. Wil je naast schade bij anderen, ook schade aan je eigen auto (door overmacht) verzekeren? Kies dan voor een WA+ ofwel een beperkt casco verzekering. Rijd je sinds kort rond in een gloednieuwe bolide? Dan is een WA-verzekering met volledig casco de beste optie. In de volksmond wordt vaak gesproken over een all risk autoverzekering. Alle risico’s zijn zo’n beetje afgedekt met deze verzekering. Zelfs als je zelf schade aan je auto toebrengt, wordt dit vergoed.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter