Thuisstudie Assistent Controller

Thuisstudie Assistent Controller

Denkt u na over de aankoop van zonnepanelen? Voor uw dagelijkse verbruik, een warmtepomp of zelfs het opladen van een elektrische auto? Zonnepanelen bestaan uit  zonnecellen, die zonlicht opvangen wat zij omzetten naar elektrische energie. Zonnepanelen produceren gelijkstroom, die via een omvormer kunt omzetten naar wisselstroom, zodat deze in uw huis gebruikt kan worden door elektrische apparaten. Daarnaast is er een mogelijkheid om de extra energie die je opwekt met zonnepanelen terug te leveren aan het stroomnet. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Het is erg belangrijk om u goed te laten informeren als u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen. Er zijn veel zonnepanelen installateurs en het verschil in service is enorm. Bovendien is het ene merk zonnepaneel het andere niet. Verder kun je van tijd tot tijd gebruik maken van interessante subsidies.

Elektrische auto opladen met de zon

Nu steeds meer Nederlanders een EV rijden neemt de populariteit van zonnepanelen verder toe. Dat is niet vreemd. Want met zonnepanelen kan je namelijk gratis jouw auto opladen. Heb je bijvoorbeeld een Tesla, een elektrische Volkswagen of een Polestar? Dan dien je deze een aantal keer per week op te laden. Als je de luxe hebt kan je dit met een laadpaal op je eigen oprit doen. Dit kost wel veel stroom. Maar wanneer deze stroom rechtstreeks afkomstig is van de panelen op het dak, dan kan je dus feitelijk met je eigen stroom rijden. Gebruiksvriendelijk, duurzaam en je bespaart zo veel geld! In steden als Amsterdam, Utrecht maar ook laadpalen in Rotterdam zijn erg gewild.

Wat zijn zonnepanelen nu eigenlijk?

Zonnepanelen bieden u mogelijkheid het licht van de zon op te vangen en dit om te zetten naar stroom. De opgewekte energie kunt u vervolgens gebruiken om de was te doen, uw televisie in te schakelen, uw elektrische auto op te laden, of u kunt het terugleveren aan uw energieleverancier. Er zijn diverse typen Zonnepanelen. De meest voorkomende zijn Monokristallijn zonnepanelen. Deze panelen beschikken over zonnecellen die netjes zijn uitgelijnd en zwart van kleur. Poly kristallijn zonnepanelen zijn gebaseerd op beproefde techniek. Deze zonnepanelen zijn iets meer blauw van kleur. Als laatste zijn er nog dunne film zonnepanelen. Het rendement van deze panelen qua oppervlakte is iets lager, maar het netto rendement ( prijs / opbrengst verhouding ) is juist hoger en daarnaast zijn de panelen ook esthetisch mooier.

De voordelen en nadelen van zonnestroom

Zonnepanelen bieden meer voor dan en nadelen, waardoor het verstandig is die goed tegen elkaar af te wegen. Wat vind uw buurman bijvoorbeeld van de aanblik van een woning met zonnepanelen op het dak?. Daarnaast is het van belang om te checken dat u niet in beschermd dorpsgezicht woont. Als u besluit om zonnepanelen te kopen is het verstandig om uzelf goed te laten informeren door een specialist die weet wat er allemaal bij komt kijken. Een goede start hiervoor is de website van Zonnekeur. De zonnekeur aangesloten installateurs zijn thuis in hun vakgebied waarmee u verzekerd bent van een goede aankoop. U kunt ook de terugverdientijd berekenen om na te gaan hoe lang het duurt totdat de zonnepanelen net zoveel hebben opgebracht als dat u ervoor heeft betaald.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter