Geen zorgen over onderhoud aan je auto bij private lease

Geen zorgen over onderhoud aan je auto bij private lease

Veel mensen die een eigen auto hebben kennen de stress van een bezoek aan de garage. Hoe hoog zal de rekening deze keer uitvallen? Auto onderdelen zijn niet goedkoop en ook het uurtarief voor de monteur komt er nog bij. Als je kiest voor private lease heb je deze zorgen niet. Dan zijn de kosten voor onderhoud namelijk inbegrepen bij de leaseprijs. Afhankelijk van je contract krijg je zelfs een vervangende auto als je eigen auto voor onderhoud of reparatie naar de garage moet. Dit zijn belangrijke redenen waarom steeds meer mensen ook privé in een leaseauto rijden.

Dure uitgaven komen altijd onverwacht

Autorijden is duur, niet alleen vanwege de enorm gestegen brandstofprijzen. Maar zaken als een accu vervangen of een set nieuwe banden kunnen er flink in hakken. Als je in een leaseauto rijdt heb je daar geen last van. Een belangrijk voordeel is natuurlijk dat je in een nieuwe auto rijdt. Een leasecontract loopt meestal maar maximaal 4 jaar. De kans dat er in die periode groot onderhoud nodig is, is al niet zo groot. Maar als het toch aan de orde is, dan betaalt de leasemaatschappij de factuur. Bij de leaseprijs die je maandelijks betaalt zit namelijk een percentage voor onderhoud.

Een vaste garage voor het onderhoud

Als je kiest voor een leaseauto dan wijst het leasebedrijf meestal een garage aan waar het onderhoud moet worden gedaan. Met deze garage heeft het bedrijf afspraken gemaakt over tarieven en de facturering. Als de auto met pech langs de weg staat en je kunt niet verder rijden dan wordt de auto opgehaald. De kosten worden verrekend met de leasemaatschappij. Je komt dus nooit meer voor onverwachte kosten te staan. De garage doet ook de onderhoudsbeurten zoals een aircocheck, waarvoor je op tijd een uitnodiging krijgt. Op die manier verkeert je auto altijd in de best mogelijke staat en is de kans op problemen ook meteen een stuk kleiner.

Privé of zakelijk leasen

Als je leaset dan kan dat op twee manieren. Je kunt zakelijk een auto leasen, maar het kan ook privé. Bij zakelijke lease staat de auto op naam van de zaak. De kosten kun je zakelijk aftrekken voor zover je kunt aantonen dat het om zakelijke kilometers gaat. Privé kilometers zijn zeer beperkt mogelijk. Rijd je meer privékilometers dan betaal je daarvoor. Als je privé een auto leaset dan gelden dit soort voorwaarden natuurlijk niet. Dan spreek je wel altijd een maximum aantal kilometers af dat je jaarlijks rijdt. Hier wordt de leaseprijs per maand op gebaseerd. Overschrijd je het aantal afgesproken kilometers dan betaal je daarvoor een vergoeding aan de leasemaatschappij.

Gerelateerde berichten

Laat een berichtje achter