12 jul, 23

Net op het moment dat je van kantoor naar huis wilt vertrekken, kun je de sleutel van je auto niet vinden. Ben je deze wellicht ergens verloren? Is de autosleutel uit je tas gehaald door een insluiper? Gevolg van het verlies van je autosleutel is het gegeven dat je de deur hiervan niet meer open kunt maken. Laat staan dat je de auto nog kunt starten. Weet in zo’n situatie wat je moet doen om het probleem op te lossen. Een slotenmaker in Dordrecht helpt je in dit artikel op weg. Zo ben je goed voorbereid op een noodsituatie met je autoslot.

Zorg voor een reservesleutel thuis

Bij het eerste verlies van een autosleutel heb je thuis wellicht nog een reservesleutel van het voertuig liggen. Zorg er in zo’n situatie voor, dat je direct een nieuwe autosleutel bestelt. Dit doe je bij de dealer. De dealer bestelt de nieuwe sleutel op basis van het voertuigidentificatienummer van je auto en zorgt dat het sluitsysteem van het voertuig opnieuw ingeregeld wordt. Het is hierbij prettig als je nog een sleutel van de auto hebt; mocht je beide sleutels verloren zijn dan bemoeilijkt dit het proces onnodig.

Kies voor een aanvullend slot

Niet alleen kun je een autosleutel verliezen; ook kan een inbreker proberen het slot te forceren. Alternatief is vaak het ingooien van een ruit van de auto. Verklein het risico op zo’n situatie door het reguliere autoslot te combineren met een aanvullend slot. Denk bijvoorbeeld aan een stuurslot. Naast een stuurslot kan ook een pedaalslot gebruikt worden om de kans op een inbraak te verkleinen. Dergelijke sloten maken het stelen van de auto uitdagend voor inbrekers; de kans is groot dat zij voor een ander doelwit in de wijk of op de parkeerplaats kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This field is required.

This field is required.