22 jun, 23

Waar je bij het niet meer kunnen openen van het slot op de voordeur voor de hulp van een slotenmaker in Den Bosch of bijvoorbeeld Eindhoven kiest, is bij een buitensluiting uit je auto vaak onduidelijk wat je moet doen. In dit artikel lees je meer over de te zetten stappen bij het verlies van je sleutels. Het is onverstandig om zelf te proberen het slot van de auto open te maken. Net als bij het slot op de voor- of achterdeur van je woning kan dit voor onnodig veel schade zorgen. In het ergste geval moet het slot vervangen worden, terwijl dat in beginsel vaak helemaal niet nodig is.

Schakel de autodealer in voor het openen van je slot 

Bij een buitensluiting uit je auto is het raadzaam om de autodealer te benaderen, zij kunnen je tijdens kantoortijden op weg helpen. De autodealer beschikt vaak over speciale computerapparatuur, waarmee het mogelijk is om een auto te openen zonder sleutel. Daarnaast heeft de dealer een mogelijkheid om nieuwe autosleutels voor je auto te bestellen. Mocht de autodealer niet meer geopend zijn, dan kun je ook voor het inschakelen van de pechhulp kiezen. Soms is het onderdeel van je verzekering. Overigens is het belangrijk het verlies van je autosleutels te melden bij de verzekeraar.

Slot niet meer te openen na verlies sleutels 

Mocht het voor een autodealer of pechhulpdienst niet mogelijk blijken te zijn om de deur schadevrij te openen, dan kan besloten worden om het volledige slot te vervangen. Houd er rekening mee dat de kosten in dit geval al snel fors oplopen. Bepaal of jouw auto het waard is om een nieuw slot te monteren; soms is de aanschaf van een nieuwe auto een betere keuze.

Meld diefstal van autosleutels bij de politie 

Heb je het vermoeden dat je autosleutel gestolen is? Doe in dat geval altijd aangifte bij de politie. Ook nu is het belangrijk om het verlies van de sleutels kenbaar te maken bij de verzekeraar. In het geval van diefstal van autosleutels worden de kosten voor het herstel van het slot vaak vergoed via een WA-verzekering met beperkt casco of WA-verzekering met volledig casco. Kijk de polisvoorwaarden van je eigen autoverzekering nog eens na. In de polisvoorwaarden vind je ook terug in welke situaties men het verlies van je autosleutels als diefstal aanmerkt; soms moet er sprake zijn van een beroving of bijvoorbeeld inbraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This field is required.

This field is required.