12 jul, 23

Het afbreken van een autosleutel resulteert in een vervelende situatie; je kunt de auto niet meer in. Laat staan dat je deze nog kunt starten zonder sleutel. Wat kun je het beste doen op het moment dat je sleutel afbreekt? Zijn er mogelijkheden om de afgebroken sleutel zelf uit het slot te verwijderen? In dit artikel vertelt een slotenmaker uit Leiden je er meer over. Het loont om bij een afgebroken sleutel voor de spoeddienst van een slotenmaker in de regio te kiezen. Niet alleen bij het afbreken van de autosleutel, maar bijvoorbeeld ook bij een afgebroken huissleutel.

Simpele oplossing voor een afgebroken sleutel

Je kunt initieel zelf proberen de afgebroken sleutel uit het slot te trekken. Dit doe je bijvoorbeeld door het afgebroken deel met een druppeltje secondelijm aan het deel wat in het slot zit vast te maken. Pas hierbij op, dat je de lijm niet in het slot zelf laat druppelen. Een alternatief is het gebruik van een nijptang, waarmee je het afgebroken deel van de sleutel uit het autoslot probeert te trekken. Houd de nijptang zo horizontaal mogelijk en vermijd contact met de lak rondom het slot. Vergelijkbaar met een nijptang kan ook een sleutelverwijderaar van pas komen. Nadeel hiervan is dat veel mensen deze niet in huis zullen hebben.

Bestel na het afbreken van de autosleutel een nieuwe sleutel

Wanneer het probleem met de afgebroken sleutel verholpen is, doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk een nieuwe autosleutel te bestellen. Je moet er niet aan denken dat je straks helemaal geen sleutel meer hebt. Dit doe je bij de dealer van de auto. Op basis van het voertuigidentificatienummer kan de dealer een sleutel bijbestellen, waarna het slotsysteem van het voertuig opnieuw geprogrammeerd wordt. Houd er rekening mee dat dit enkele dagen kan duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This field is required.

This field is required.